Η απεργία των Νορβηγών ανεβάζει το πετρέλαιο

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας απεργίας διαρκείας που έχουν εξαγγείλει οι Νορβηγοί εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό κλάδο, γεγονός το οποίο έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί ανησυχίες για ενδεχόμενη μείωση των αποθεμάτων.

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας απεργίας διαρκείας που έχουν εξαγγείλει οι Νορβηγοί εργαζόμενοι στον πετρελαϊκό κλάδου, γεγονός το οποίο έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί ανησυχίες για ενδεχόμενη μείωση των αποθεμάτων.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου σημειώνει άνοδο 0,60% και διαμορφώνεται στα 24,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού καταγράφει άνοδο 0,73% και διαπραγματεύεται στα 25,37 δολάρια το βαρέλι, από 24,94 δολάρια ανά βαρέλι το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απεργία διαρκείας των Νορβηγών εργαζομένων έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα και αφορά στα συνδικάτα εργαζομένων των Statoil, BP και Exxon Mobil. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών της αγοράς η απεργία θα στοιχίσει στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου και στις εξαγωγές της Νορβηγίας, μείωση 150.000 βαρελιών πετρελαίου. Όπως είναι φυσικό, εξηγούν οι ίδιοι κύκλοι, η αναμενόμενη απεργία θα προκαλέσει πρόβλημα στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου, αλλά κυρίως σε αυτά των ΗΠΑ, τα οποία, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, βρίσκονται σε χαμηλότερα του αναμενομένου επίπεδα.

Ελαφρά πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού, εξαιτίας της σημερινής παροδικής ανάκαμψης του αμερικανικού νομίσματος. Ειδικότερα, η τιμή του πολύτιμου μετάλου σημειώνει πτώση 0,10% και διαμορφώνεται στα 319,15 δολάρια η ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v