Φήμες για τα αποθέματα ανεβάζουν το πετρέλαιο

”Υψηλό” τριών εβδομάδων προσεγγίζει η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, ύστερα από μία εβδομάδα πτωτικής τάσης, καθώς φημολογία για περαιτέρω μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, εκτοξεύει τις τιμές.

Σε ”υψηλό” τριών εβδομάδων έφτασε η τιμή του αργού πετρελαίου νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην αγορά της Νέας Υόρκης –ύστερα από μια πτωτική εβδομάδα- καθώς, φημολογία για περαιτέρω μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, εκτοξεύει τις τιμές.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αργού πετρελαίου, ακολουθώντας ανοδική κατά 0,24% προσέγγισε τα 26,18 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και στην αγορά του Λονδίνου το brent κερδίζει περί το 0,29% και προσεγγίζει τα 25,28 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ”κερδοσκοπική φημολογία” και εξηγούν ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου της περασμένης εβδομάδας, ”τα αποθέματα μειώθηκαν μεν, ωστόσο δεν υπήρξαν ανησυχητικές εκτιμήσεις για το μέλλον”.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, κινείται με υποχώρηση της τάξεως του 0,70%, προσεγγίζοντας τα 318,45 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς συνεχίζεται το κύμα ρευστοποιήσεων από πλευράς επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v