Ανοδικά ”γυρίζει” ξανά ο χρυσός

Ύστερα από αρκετές ημέρες ρευστοποίησης κερδών στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός επιστρέφει σε ανοδικό έδαφος καταγράφοντας έντονα ανοδική πορεία και ξεπερνώντας εκ νέου τα 321 δολάρια ανά ουγκιά.

Μετά τις ρευστοποιήσεις κερδών της περασμένης εβδομάδας, οι επενδυτές στην αγορά μετάλλων, αποφάσισαν να δείξουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στο χρυσό, ο οποίος καταγράφει έντονα ανοδική πορεία ξεπερνώντας για ακόμη μια φορά τα 321 δολάρια ανά ουγκιά.

Συγκεκριμένα, ο χρυσός σημειώνει το πρωί της Τετάρτης ανοδική πορεία κατά 1,30% προσεγγίζοντας τα 321,65 δολάρια ανά ουγκιά, κυρίως λόγω της νευρικής πορείας των κεφαλαιαγορών –λένε οι αναλυτές- αλλά και της σταθερής πορείας ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, κινείται επίσης ανοδικά με το NYMEX να καταγράφει κέρδη 0,19% πλησιάζοντας τα 25,84 δολάρια, και το brent στο Λονδίνο να βρίσκεται στο +0,07% και τα 24,86 δολάρια ανά βαρέλι.

Αναλυτές της αγοράς, κάνουν λόγο για νευρική πορεία του μαύρου χρυσού, λόγω και των νέων εξελίξεων στη Μ. Ανατολή, που αποδεικνύουν ότι η κρίση στην περιοχή όχι μόνο δεν έχει ”χαλαρώσει” αλλά εντείνεται σταδιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v