Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω ανάφλεξης στο Ισραήλ

Ανοδική πορεία το πρωί της Παρασκευής για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου, αλλά και το χρυσό, κυρίως λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η νέα ανάφλεξη της κατάστασης στην Παλαιστίνη, την οποία οι αναλυτές εκτιμούν ως σοβαρότερη από ότι πριν δύο μήνες.

Με τάσεις ανόδου –ελεγχόμενες σύμφωνα με τους αναλυτές- διαπραγματεύονται το πρωί της Παρασκευής οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, αλλά και ο χρυσός, κυρίως λόγω των ανησυχιών που προκαλεί η νέα ανάφλεξη της κατάστασης στην Παλαιστίνη.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,11% και διαμορφώνεται στα 26,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent κινείται ανοδικά κατά 0,08% πέριξ των 25,15 δολαρίων ανά βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική τάση είναι μεν ελεγχόμενη προς το παρόν, ωστόσο, τονίζουν ότι εάν η κατάσταση στη Μ. Ανατολή χειροτερέψει, τότε κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα κινηθούν οι αγορές.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, και ο χρυσός παρουσιάζει ανοδική τάση κατά 0,10% και διαμορφώνεται στα 324,10 δολάρια ανά ουγκιά, εν μέρει λόγω της νευρικότητας στις διεθνείς αγορές, αλλά και της ανησυχίας για ”πολεμική ανάφλεξη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v