Σταθεροποιητικά χρυσός – πετρέλαιο

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν το πρωί της Πέμπτης τόσο στην αγορά μετάλλων και την τιμή του χρυσού, όσο και στην πετρελαϊκή αγορά όπου οι διεθνείς τιμές ενισχύονται σταθερά.

Σταθεροποιητικές τάσεις το πρωί της Πέμπτης τόσο στην αγορά μετάλλων και την τιμή του χρυσού, όσο και στην πετρελαϊκή αγορά όπου οι διεθνείς τιμές ενισχύονται σταθερά.

Συγκεκριμένα, και όσον αφορά στο χρυσό παρουσιάζει ανοδική πορεία κατά 0,60% προσεγγίζοντας τα 321,45 δολάρια ανά ουγκιά, επηρεασμένος θετικά από την ανοδική πορεία του ευρώ το οποίο κυμαίνεται στα 95,78 σεντς, αλλά και λόγω της νευρικής πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων.

Στην πετρελαϊκή αγορά, NYMEX και brent ενισχύονται κατά 0,19% και διαμορφώνονται σε 25,77 δολάρια ανά βαρέλι και 24,74 δολάρια ανά βαρέλι αντιστοίχως.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών ότι ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή ώστε να καλύψει τα ”κενά” στα αποθέματα που δημιουργεί η αντίθετη πολιτική των παραγωγών – μη μελών κρατών (όπως η Νορβηγία και η Ρωσία), επιδρά προς το παρόν σταθεροποιητικά στην αγορά του μαύρου χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v