Κέρδη για το χρυσό, σταθεροποιητικά το πετρέλαιο

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, εκμεταλλευόμενος την ένταση στη Μέση ανατολή, αλλά και την σημαντική πτώση του δολαρίου. Μικρές οι μεταβολές για brent και Nymex, εν μέσω της απόφασης Ρωσίας και Νορβηγίας να διακόψουν τη συνεργασία με τον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής.



Υψηλότερα κινείται ο χρυσός, καθώς η κορυφούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή και η συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του δολαρίου, οδηγούν τους επενδυτές στην ασφάλεια του ”κίτρινου μετάλλου”. Στα 324,20 δολάρια ανά ουγκιά τιμάται αυτή την ώρα (+3,90%), από τα 361,45 όπου βρέθηκε το πρωί.

”Τα πάντα δείχνουν μη – ανάκαμψη, άρα το ρεύμα είναι ανοδικό για εμάς”, δήλωνε νωρίτερα trader της αγοράς χρυσού.

Με οριακή άνοδο κινείται το πετρέλαιο το απόγευμα της Πέμπτης. Αναταράξεις προκάλεσε η φήμη που θέλει τον ΟΠΕΚ να αυξάνει την παραγωγή του τον επόμενο μήνα με σκοπό αντίστοιχη αύξηση εσόδων, αλλά και διατήρηση των υφισταμένων αναλογιών στα αποθέματα.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την δημοσιοποίηση των προθέσεων Ρωσίας και Νορβηγίας να σταματήσουν τις περικοπές στην παραγωγή μαύρου χρυσού, την ώρα που η ζήτηση για το πολύτιμο ορυκτό εμφανίζεται μειωμένη στο μισό.

Εξάλλου, πιέσεις αναμένουν οι αναλυτές στην αγορά πετρελαίου, από την πτώση του δολαρίου, καθώς το αμερικανικό νόμισμα αποτελεί τη μονάδα αποτίμησης.

Οριακή άνοδο 0,02% καταγράφει αυτή την ώρα το Nymex, στα 25,60 δολ./ βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει από τα πρωινά του επίπεδα των 25,77 δολ./ βαρέλι. Στο +0,18% και τα 24,73 δολ./ βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του brent, πρακτικά αμετάβλητο από το +0,19% και τα 24,74 δολ./ βαρέλι όπου βρισκόταν το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v