Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο (update)

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ύστερα από αναφορές που φέρουν τη Βενεζουέλα, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του ΟΠΕΚ, να να αυξάνει την παραγωγή προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της.

Πτωτική τροχιά ακολουθούν οι πετρελαϊκές τιμές, ύστερα από την απόφαση της Βενεζουέλας να αυξήσει την παραγωγή της, προκειμένου να ωθήσει την εγχώρια οικονομία.

Ειδικότερα στην ηλεκτρονκή αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού σημειώνει πτώση κοντά στο 1,8% και διαμορφώνεται στα 25,36 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου, διαπραγματεύεται στα 24,20 δολάρια το βαρέλι.

Η Βενεζουέλα πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή της κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με αναφορά του Reuters.

Παρατηρητές της αγοράς σχολιάζουν ότι οι πετρελαϊκές τιμές άρχισαν να υποχωρούν αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της Βενεζουέλας, προσθέτοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να υποτιμήσει κανείς το ρόλο της χώρας στον ΟΠΕΚ.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, αυτή ενισχύεται κατά 0,15% και διαμορφώνεται στα 324,15 δολάρια ανά ουγκιά, εξαιτίας της σημαντικής πτώσης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v