Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο, υποχωρεί ο χρυσός

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού στην αγορά του Λονδίνου, καθώς η ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών ενίσχυσε τις προσδοκίες για την επιτάχυνση του ρυθμού ανάκαμψης των οικονομιών, στοιχείο που αναμένεται να ωθήσει προς τα πάνω και τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές στην αγορά του Λονδίνου, με κινητήρια δύναμη την ανάκαμψη των αγορών ύστερα από τις χθεσινές μεγάλες απώλειες, που ενισχύουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη των οικονομιών και συνεπακόλουθη αύξηση της πετρελαϊκής ζήτησης.

Στην αγορά του Λονδίνου το πετρέλαιο brent κατέγραψε άνοδο της τάξης του 1% στα 25,57 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα στα 25,36. Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του NYMEX διαμορφωνόταν στα 26,77 δολάρια το βαρέλι.

Οι αγορές ανά την Ασία και την Ευρώπη κατόρθωσαν σήμερα να ανακάμψουν, ανακτώντας σημαντικό μέρος των απωλειών της προηγούμενης συνεδρίασης. Χθες εξάλλου, ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει την πετρελαϊκή παραγωγή ως έχει για ένα ακόμη τρίμηνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Αλί Ροντρίγκεζ, δεν αποκλείεται η αύξηση της παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, εάν η ζήτηση αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό.

Πτωτικές τάσεις ακολουθεί η τιμή του χρυσού, καθώς ύστερα και από τη σημερινή φυσιολογική αντίδραση των αγορών και την άνοδο του δολαρίου από το χαμηλότερο διετίας έναντι του ευρώ, λειτούργησε ανασταλτικά για το πολύτιμο μέταλλο, που διαμορφώνει την τιμή του κοντά στα 318 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v