Σταθεροποιητική τάση στην αγορά πετρελαίου

Η δήλωση εκ μέρους του ΟΠΕΚ ότι ”είναι αποδεκτή μια διεθνής τιμή στα 25 δολάρια” για το πετρέλαιο, φαίνεται να δημιουργεί τάσεις σταθεροποίησης, το πρωί της Πέμπτης στη διεθνή αγορά, ενώ ο χρυσός κινείται ανοδικά έχοντας υποχωρήσει ωστόσο πέριξ των 320 δολαρίων ανά ουγκιά.

Τάσεις σταθεροποίησης στη διεθνή αγορά πετρελαίου φαίνεται να δημιουργεί η δήλωση χθες από πλευράς στελεχών του ΟΠΕΚ ότι ”είναι αποδεκτή μια διεθνής τιμή στα 25 δολάρια”, ενώ όσον αφορά στο χρυσό, κινείται ανοδικά έχοντας υποχωρήσει ωστόσο, κοντά στα 320 δολάρια ανά ουγκιά.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,01% και κυμαίνεται στα 26,77 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent στην αγορά του Λονδίνου καταγράφει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,03% κοντά στα 25,27 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο το όριο ημερήσιων παραγώγιμων ποσοτήτων ήταν αναμενόμενη, ο προσδιορισμός ως ”αποδεκτής” της τιμής των 25 δολαρίων ανά βαρέλι, λειτούργησε εξισορροπητικά για την αγορά που σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών ”προσπαθεί να γυρίσει σε αυτό το εύρος”.

Όσον αφορά στην τιμή του χρυσού, συνεχίζει να κινείται ανοδικά κατά 0,90%, ωστόσο μετά και τη θετική αντίδραση των κεφαλαιαγορών και τον περιορισμό της ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποχωρεί προς τα 320,15 δολάρια ανά ουγκιά, σε αντίθεση με χθες που είχε ξεπεράσει τα 323 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v