Μικρή υποχώρηση για πετρέλαιο και χρυσό

Μικρή υποχώρηση εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει την παραγωγή στα 21,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Εξάλλου, νέος γραμματέας ανακηρύχθηκε ο εκ Βενεζουέλας, Alvaro Silva. Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού, καθώς ισχυροποιείται το δολάριο.

Μικρή υποχώρηση σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει τους περιορισμούς στην παραγωγή για τρίτο τρίμηνο με απώτερο σκοπό να διατηρηθούν οι τιμές του αργού στα επίπεδα των 25 δολ ανά βαρέλι.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να συνεχίσουν να παράγονται 21,7 εκατ. βαρέλια μαύρου χρυσού την ημέρα, ενώ αντικαταστάτης του απερχόμενου Rodriguez στη θέση του γενικού γραμματέα ορίστηκε ο εκ Βενεζουέλας Alvaro Silva.

Πτώση της τάξης του 0,1% καταγράφει αυτή την ώρα το Nymex στα επίπεδα των 26,22 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στα 24,97 δολ. ανά βαρέλι διαμορφώνεται το brent, το οποίο υποχωρεί κατά 0,29%.

Μικρή πτώση εμφανίζει την τελευταία ώρα ο χρυσός, ακολουθώντας αντίρροπη πορεία με αυτή του δολαρίου, το οποίο εμφανίζει σημάδια ισχυροποίησης έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος. Στα 320 δολ. ανά ουγκιά διαμορφώνεται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, πτωτικά κατά 0,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v