Πτωτικά οδηγεί το χρυσό το rebound του δολαρίου

Χαμηλή παραμένει η δραστηριότητα στις αγορές πετρελαίου, καθώς σταθεροποιητικά επιδρά η θετική αντίδραση της Wall στα σκάνδαλο Xerox. Πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού, με το δολάριο να ενισχύεται στην περιοχή των 99 σεντς.

Χαμηλή παραμένει η δραστηριότητα στις αγορές πετρελαίου το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς brent και crude φαίνεται να διατηρούν τα κέρδη της Τετάρτης, καταγράφοντας μικρές διακυμάνσεις και αντλώντας ενίσχυση από την θετική αντίδραση των αμερικανικών αγορών, αλλά και από την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει συγκρατημένη την παραγωγή. Απώτερος σκοπός είναι η διατήρηση της τιμής στα 25 δολ. ανά βαρέλι.

Στην αύξηση της ζήτησης προσβλέπουν τώρα οι αγορές μαύρου χρυσού, μετά την απόφαση Ρωσίας και Νορβηγίας να μην συνεχίσουν τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής και τη διαφαινόμενη αύξηση των αποθεμάτων. Στα 25,52 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκεται τώρα η τιμή του brent, ενώ στα 26,71 αυτή του crude.

Εξάλλου, υποχώρηση καταγράφει η τιμή του χρυσού και διαμορφώνεται στα 316,90 δολ. ανά ουγκιά (από 321 κατά το άνοιγμα), καθώς η πορεία της Wall Street είναι ανοδική, ενώ και το δολάριο εμφανίζει ανάκαμψη.

”Τα μακροοικονομικά νέα καθιστούν πιθανό νέο ανοδικό ράλι της τιμής του πολύτιμου μετάλλου, παρά την άσχημη εβδομάδα που είχε” σχολιάζει αναλυτής της Barclay’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v