Ανοδικά πετρέλαιο – χρυσός λόγω Μ.Ανατολής

Η νέα ένταση στη Μ. Ανατολή, με τις ισραηλινές δυνάμεις να παραδίδουν τελεσίγραφο σε ομάδα Παλαιστινίων έγκλειστων στα κτίρια της Παλαιστινιακής διοίκησης, προκειμένου να παραδοθούν, ωθεί ανοδικά το πρωί της Παρασκευής τις τιμές τόσο του πετρελαίου, όσο και του χρυσού.

Ανοδικά ωθεί τις τιμές πετρελαίου αλλά και χρυσού το πρωί της Παρασκευής, η νέα ένταση στη Μ. Ανατολή με τις ισραηλινές δυνάμεις να παραδίδουν τελεσίγραφο σε ομάδα Παλαιστινίων, έγκλειστων στα κτίρια της Παλαιστινιακής διοίκησης, προκειμένου να παραδοθούν.

Η τιμή του NYMEX κινείται ανοδικά κατά 0,10% στα 26,86 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ και το brent στην αγορά του Λονδίνου βρίσκεται στο +0,21% και τα 25,45 δολάρια ανά βαρέλι.

Αντιστοίχως, η τιμή του χρυσού, αν και έχει υποχωρήσει κάτω από τα 320 δολάρια ανά ουγκιά, ακολουθεί ανοδική τάση κατά 0,40% και διαμορφώνεται στα 318,65 δολάρια ανά βαρέλι. Βέβαια, η τιμή του χρυσού ανεβαίνει εκ νέου και λόγω της νέας ενίσχυσης του ευρώ έναντι του δολαρίου, που έχει ξεπεράσει τα 99 σεντς, το πρωί της Παρασκευής .

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές τελούν σε κατάσταση σύγχυσης, κυρίως λόγω της ανάφλεξης της κατάστασης στη Μ. Ανατολή. Οι ίδιοι αναμένουν συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας –που θα επηρεάσουν σαφώς τις τιμές τουλάχιστον του πετρελαίου- , εάν οι έγκλειστοι Παλαιστίνιοι δεν συμφωνήσουν να αποχωρήσουν από το κτίριο της Παλαιστινιακής διοίκησης, καθώς ήδη οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιτεθούν με ”βαρέα όπλα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v