Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 2% για το πετρέλαιο

Ημέρα για γερά στομάχια, και traders που αντέχουν τις δυνατές συγκινήσεις ήταν η πρώτη ημέρα του Φλεβάρη. Παρά τα πολύ θετικά στοιχεία για τα αποθέματα, η τιμή του αργού ενισχύθηκε μέχρι και τα 69 δολ./βαρέλι για να υποχωρήσει στο τέλος κατά 2% στα 66,40 δολάρια.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ημέρα για γερά στομάχια, και traders που αντέχουν τις δυνατές συγκινήσεις ήταν η πρώτη ημέρα του Φλεβάρη, με το DOE να ανακοινώνει πολύ bearish στοιχεία για το Light Crude και για το Gasoline.

Παρά τα πολύ θετικά στοιχεία για τα Αμερικανικά αποθέματα, η αγορά ακολούθησε έντονα ανοδική πορεία για τις 3 πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης, με το Light Crude Oil να εκτινάσσεται μέχρι και τα 69 δολ./βαρέλι, και το τελευταίο ημίωρο να υποχωρεί βιαίως μέχρι και τα 66,30 δολ./βαρέλι, κλείνοντας τελικά στα 66,40 δολ./βαρέλι (-2%).

Να σημειωθεί πως την μεγαλύτερη πτώση την κατέγραψε η τιμής της Gasoline, η οποία πιέστηκε κατά 4,23%, κλείνοντας στα 172,88 δολ./γαλόνι, διαγράφοντας διακύμανση της τάξης των 9 δολ./γαλόνι, κλείνοντας τελικά σχεδόν στο χαμηλό της ημέρας, στα 172,88 δολ./γαλόνι.

Η έντονα ανοδική κίνηση των προηγούμενων δύο ημερών για το φυσικό αέριο ανακόπηκε στην περιοχή των 9,835 δολ./MmBtu, με την σειρά Μαρτίου ’06 να παρασύρεται από το υπόλοιπο energy complex και να κλείνει με απώλειες μεγαλύτερες του μισού δολαρίου, 6,37% χαμηλότερα για την ημέρα, πολύ κάτω από το κομβικό σημείο των 9 δολ./MmBtu, στα 8,723 δολ./MmBtu.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρων θα αναμένει η αγορά αύριο την ανακοίνωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου στις Η.Π.Α.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v