Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κάτω των 68 δολ. το πετρέλαιο

Με μικρές απώλειες έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση του μήνα η τιμή του πετρελαίου, ελαφρώς κάτω από τα 68 δολάρια/βαρέλι. Αντίθετα, έντονα ανοδική κίνηση έκαναν τα πολύτιμα μέταλλα στην Ασία, σπάζοντας βιαίως τα προηγούμενα υψηλά. Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου στο χρυσό κατέγραψε κέρδη 0,86%, κλείνοντας στα 575,50 δολ./ουγκιά.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με μικρές απώλειες έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση του μήνα η τιμή του πετρελαίου, ελαφρώς κάτω από τα 68 δολάρια/βαρέλι, ενώ ελαφρώς μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε το σύνολο του ενεργειακού μπλοκ.

Έντονη η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν αποσαφήνιση του τοπίου στην σύνοδο του ΟΠΕΚ για το θέμα του Ιράν.

Για την ώρα το ψυχολογικό φράγμα των 68 δολ./βαρέλι, αποτελεί το σημείο που έχει ισορροπήσει η αγορά, καταγράφοντας ημερήσια διακύμανση 1,25 δολ., κλείνοντας στα 67,92 δολ./βαρέλι, με την χαμηλότερη τιμή για την ημέρα να σημειώνεται στα 67,25 δολ./βαρέλι.

Η έντονα ανοδική κίνηση της Δευτέρας για το φυσικό αέριο ανακόπηκε στην περιοχή των 9,50 δολ./MmBtu, με την σειρά Μαρτίου ’06 να κλείνει στα 9,316 δολ./MmBtu.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους traders η αυριανή ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για τις ΗΠΑ.

Έντονα ανοδική κίνηση έκαναν τα πολύτιμα μέταλλα στην Ασία, σπάζοντας βιαίως τα προηγούμενα υψηλά.

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου στο χρυσό κατέγραψε κέρδη 0,86%, κλείνοντας στα 575,50 δολ./ουγκιά, έχοντας προηγουμένως αναρριχηθεί μέχρι και το επίπεδο των 577,2 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v