Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη 0,87% για το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, ξεκίνησε την εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε στο σύνολο του το ενεργειακό μπλοκ. Πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 68,00 δολαρίων/βαρέλι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε θετικό έδαφος, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, ξεκίνησε την εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου, ενώ σημαντικά κέρδη κατέγραψε στο σύνολο του το ενεργειακό μπλοκ.

Δίχως κάποια σημαντική μεταβολή στους ”θεμελιώδεις” λόγους που έχουν διαμορφώσει το ανοδικό momentum (δυναμική) των τιμών, ρευστή παραμένει η ισορροπία των σχέσεων Ιράν – Δύσης, ενώ συνεχίζεται η ένταση στην Νιγηρία, η τιμή του συμβολαίου παράδοσης Μαρτίου στο πετρέλαιο αναρριχήθηκε πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 68,00 δολαρίων/βαρέλι, καταγράφοντας ημερήσια ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 0,87%, κλείνοντας στα 68,35 δολάρια/βαρέλι, με την υψηλότερη τιμή για την ημέρα να σημειώνεται μόλις 0,10δολάρια υψηλότερα στα 68,45 δολάρια/βαρέλι.

”Πρωταγωνιστής” της σημερινής συνεδρίασης, ήταν για ακόμα μια φορά η τιμή του φυσικού αερίου κινούμενη όμως αυτή την φορά έντονα ανοδικά.

Το συμβόλαιο Μαρτίου σημείωσε άνοδο 10,14% κλείνοντας στα 9,37δολάρια/MMBtu. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από τους traders η αυριανή συνεδρίαση, καθώς τόσο το επίπεδο του settlement του συμβολαίου, όσο και η υψηλότερη για την ημέρα τιμή (9,42δολάρια/MMBtu) έχουν αποτελέσει στο πρόσφατο παρελθόν σημαντικά επίπεδα αντίστασης των τιμών.

Συνέχιση της ανοδικής τάσης των τιμών είχαμε και στη αγορά πολύτιμων μετάλλων, καθώς η αύξηση του risk premium υποστηρίζει εκ νέου την μεταφορά κεφαλαίων στον ”ασφαλή παράδεισο” της αγοράς αυτής.

Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου στο χρυσό καταγράφει κέρδη 1,41% στα 567,00 δολάρια/ουγκιά (22:30 ώρα Ελλάδος), ενώ να σημειώσουμε ότι η 31η Ιανουαρίου είναι ”first notice day” για τα συμβόλαια της σειράς αυτής κάτι που σημαίνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η μετακύλιση θέσεων στον επόμενο μήνα (Απρίλιο) από τους bulls της αγοράς.

Σε νέο υψηλό 19 ετών αναρριχήθηκε η τιμή του αργύρου, με το συμβόλαιο Μαρτίου να ”γράφει” 9.84 δολάρια/ουγκιά, καταγράφοντας ημερήσια κέρδη της τάξης του 2,41%. Να θυμίσουμε ότι η τελευταία φορά που διαπραγματεύτηκε πάνω από τα 10,00δολάρια/ουγκιά ήταν την 27η Απριλίου του 1987, καταγράφοντας υψηλό στα 11,25 δολάρια/ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v