Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς το επίπεδο των 68 δολ. υποχώρησε το πετρέλαιο

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε στην πρώτη συνεδρίαση για την εβδομάδα, το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου στο πετρέλαιο το οποίο διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης. Η τιμή του αργού έκλεισε στα 68,10 δολ. με υποχώρηση 0,55%. Νέο χαμηλό και σημαντικές απώλειες για το φυσικό αέριο.

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε στην πρώτη συνεδρίαση για την εβδομάδα, το συμβόλαιο λήξεως Μαρτίου στο πετρέλαιο το οποίο διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης.

Η τιμή αρχικά - κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία - αναρριχήθηκε πάνω από τα 69,00 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας υψηλό για την ημέρα στα 69,20 δολάρια/βαρέλι, καθώς οι ανησυχίες τόσο σχετικά με το θέμα των σχέσεων Ιράν – Δύσης, όσο και της τεταμένης κατάστασης στην Νιγηρία, εξακολούθησαν να απασχολούν τους επενδυτές της αγοράς ενέργειας.

Αντίθετα όμως με τις περισσότερες προβλέψεις, που έκαναν λόγο για προσέγγιση του επιπέδου των 70,00 δολαρίων/βαρέλι, στις συναλλαγές στο Αμερικανικό floor παρατηρήθηκε μερική αποκομιδή κερδών (μετά και την μεγάλη ανοδική κίνηση της Παρασκευής, η οποία ήταν η μεγαλύτερη από το Σεπτέμβριο του 2005) ενόψει και των προβλέψεων για βελτιωμένα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας – ανακοινώνονται την Τετάρτη 25.01.06, 17:30 ώρα Ελλάδος.

Η τιμή του συμβολαίου στην λήξη της συνεδρίασης διαμορφώθηκε στα 68,10 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας ημερήσια υποχώρηση της τάξης του 0,55%.

Για ακόμη μια συνεδρίαση, τα βλέμματα των επενδυτών ”έκλεψε” το φυσικό αέριο.

Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου κατέγραψε νέο χαμηλό στα 8,31 δολάρια/MMBtu, αγγίζοντας επίπεδα που είχε να προσεγγίσει από τον Ιούνιο του 2005, ενώ στο κλείσιμο της συνεδρίασης σημείωσε τελικά απώλειες 7,60% στα 8,574δολάρια/MMBtu.

Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του έτους η τιμή του φυσικού αερίου υποχωρεί 45,66%.

Σε στενό εύρος διακύμανσης των τιμών ”κύλησε” η συνεδρίαση στην αγορά πολύτιμων μετάλλων.

Το συμβόλαιο λήξεως Φεβρουαρίου πάνω στο χρυσό, χτύπησε την χαμηλότερη τιμή στα 550,10 δολάρια/ουγκιά στο Ασιατικό trading, επίπεδο που για πολλούς αποτελεί την πρώτη βραχυπρόθεσμη στήριξη των τιμών διάσπαση της οποίας θα δώσει ως στόχο το επόμενο επίπεδο στήριξης των 540,00 δολαρίων/ουγκιά, με τις τιμές να ανακάμπτουν όμως κατά την διάρκεια των συναλλαγών σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η τιμή, 22:15 ώρα Ελλάδος, διαμορφώνεται στα 558,80 δολάρια/ουγκιά.

Παρόμοια συνεδρίαση και για το ασήμι, με την τιμή για το συμβόλαιο Μαρτίου να καταγράφει το χαμηλότερο της επίπεδο στα 8,90 δολάρια/ουγκιά, ενώ διαπραγματεύεται υψηλότερα στα 9,08 δολάρια/ουγκιά καταγράφοντας ημερήσια κέρδη 1,60%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v