Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ πλησιάζουν τα πολύτιμα μέταλλα

Ενισχύονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, ενώ οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων προσεγγίζουν νέα ρεκόρ.

Ενισχύονται για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου, καθώς επικρατούν έντονες ανησυχίες για το ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, που επισκιάζουν το θετικό κλίμα από την προσδοκία ότι ο OPEC θα διατηρήσει αμετάβλητη παραγωγή στην τακτική σύνοδο των μελών του αύριο Τρίτη.

Το συμβόλαιο Μαρτίου ενισχύεται 66 σεντς ή 1% στα 68,42 δολ. ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων, οι τιμές του χρυσού ανακάμπτουν στο πλαίσιο κερδοσκοπικών αγορών που επιμένουν, καθώς η αναστάτωση στις αγορές ενέργειας και η αστάθεια του δολαρίου ωθούν επενδυτές στο καταφύγιο του μετάλλου.

Οι συναλλαγές προβλέπεται πάντως να είναι υποτονικές στις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, καθώς πολλές ασιατικές αγορές παραμένουν κλειστές για τον εορτασμό του σεληνιακού νέου έτους.

Η τιμή σποτ του χρυσού ενισχύεται στο Λονδίνο 2,90 δολάρια σε σχέση με το κλείσιμο της Νέας Υόρκης και διαμορφώνεται στα 563 δολάρια. Το ρεκόρ 25ετίας του μετάλλου, που κατακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, ήταν τα 567,60 δολάρια.

Η τιμή σποτ του αργύρου κερδίζει 11 σεντς στα 9,69 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας κλείσει την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη στα -υψηλότερα επίπεδα 22 ετών- 9,76 δολάρια.

Η τιμή σποτ της πλατίνας, που έφτασε μέχρι το ιστορικό υψηλό των 1.070 δολαρίων ανά ουγκιά κι έκλεισε στα 1.068 δολάρια στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, διαμορφώνεται στα 1.070 δολάρια.

Το παλλάδιο κερδίζει 4 δολάρια ανά ουγκιά στα 281.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v