Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερή η παραγωγή OPEC, πτώση τιμών πετρελαίου

Στα 68 δολάρια υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα παραγωγής. Ωστόσο, οι έντονες ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι επιθέσεις ανταρτών στη Νιγηρία αλλά και οι αμφιβολίες για τα επίπεδα προσφοράς του ρωσικού πετρελαίου συντηρούν τις τιμές του ”μαύρου χρυσού” σε υψηλά επίπεδα.

Στα 68 δολάρια υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC να κρατήσει σταθερά τα επίπεδα παραγωγής. Η απόφαση ήταν ευρέως αναμενόμενη.

Μολονότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζήτηση πετρελαίου υποχωρεί καθώς φεύγει ο χειμώνας στο δυτικό ημισφαίριο, τα μέλη του καρτέλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής τους, καθώς οι έντονες ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι επιθέσεις ανταρτών στη Νιγηρία αλλά και οι αμφιβολίες για τα επίπεδα προσφοράς του ρωσικού πετρελαίου συντηρούν τις τιμές του ”μαύρου χρυσού” σε υψηλά επίπεδα.

Η παραγωγή του καρτέλ κινείται στα 28 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, που είναι επίπεδο-ρεκόρ.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στις συναλλαγές στο Nymex 0,42%, στα 68,08 δολάρια ανά βαρέλι, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v