Υψηλό 21 ετών για το nymex στη Νέα Υόρκη (update)

Τα 42,32 δολάρια το βαρέλι άγγιξε η τιμή του πετρελαίου nymex στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μόλις 6 cents χαμηλότερα από το ιστορικό του ρεκόρ. Η τιμή αυτή αποτελεί ιστορικό υψηλό 21 ετών, ενώ έπεται των πολύνεκρων επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο.

Τα 42,32 δολάρια το βαρέλι άγγιξε η τιμή του πετρελαίου nymex στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μόλις 6 cents χαμηλότερα από το ιστορικό του ρεκόρ.

Η τιμή αυτή αποτελεί ιστορικό υψηλό 21 ετών, ενώ έπεται των πολύνεκρων επιθέσεων στη Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αποδίδονται από τους αναλυτές, στις ανησυχίες που προκάλεσε η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Βασίλειο, για διατάραξη τόσο της παραγωγής, όσο και της μεταφοράς πετρελαίου από τη χώρα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι πρόκειται για τη χειρότερη επιδείνωση του κλίματος τρομοκρατίας στη Σ. Αραβία.

Από την πλευρά τους, Σαουδάραβες ηγέτες έσπευσαν να καθησυχάσουν ότι υπάρχει πλήρης έλεγχος τόσο των πετρελαϊκών πεδίων όσο και της περιοχής γενικότερα, μετά από τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου.

Επίσης, ο Κόλιν Παόυελ, υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, εξέφρασε την ”εμπιστοσύνη” του στη δυνατότητα της Σαουδικής Αραβίας να διασφαλίσει τις προμήθειες πετρελαίου, παρά τις επιθέσεις που έγιναν στην πόλη αλ-Χόμπαρ το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρεσβευτής στη Σ. Αραβία, Sherard Cowper-Coles, εμφανίστηκε προβληματισμένος για το ενδεχόμενο και νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Βασίλειο.

Αυτή τη στιγμή το nymex στην αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώνεται στα 41,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent στο Λονδίνο ”έκλεισε” στα 38,57 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v