Πτώση πετρελαίου εν όψει Memorial Day και OPEC

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περαιτέρω μετά τη δήλωση του προέδρου του OPEC ότι το καρτέλ ενδέχεται να λάβει απόφαση ”σημαντικής” αύξησης της παραγωγής την ερχόμενη εβδομάδα. Το αργό στη Νέα Υόρκη υποχώρησε 1%, στα 39,06 δολ., έχοντας χάσει 6,3% από το ρεκόρ των 41,72 δολαρίων της περασμένης Δευτέρας.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τέταρτη ημέρα στη Νέα Υόρκη, μετά τη δήλωση του προέδρου του OPEC ότι το καρτέλ ενδέχεται να λάβει απόφαση ”σημαντικής” αύξησης της παραγωγής την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια Ιουλίου του αργού πετρελαίου υποχώρησαν μέχρι 38 σεντς ή 1% στα 39,06 δολάρια στη Νέα Υόρκη, έχοντας χάσει 6,3% από το ρεκόρ των 41,72 δολαρίων της περασμένης Δευτέρας.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τέταρτη συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, μετά τη δήλωση του προέδρου του OPEC Purnomo Yusgiantoro ότι το καρτέλ ενδέχεται να λάβει απόφαση ”σημαντικής” αύξησης της παραγωγής την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια Ιουλίου του αργού πετρελαίου υποχώρησαν μέχρι 38 σεντς ή 1%, στα 39,06 δολάρια, στις μετα-συνεδριακές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές έχουν υποχωρήσει 6,3% από το ρεκόρ των 41,72 δολαρίων που είχε σημειωθεί τη Δευτέρα.

Ο OPEC, που αντλεί το ένα τρίτο από πετρέλαιο του πλανήτη, μελετά το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή του κατά περισσότερα από 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από τα 23,5 εκατ. βαρέλια που επισήμως προσφέρει σήμερα, κατά τη συνάντηση της 3ης Ιουνίου στη Βηρυτό.

Μια αύξηση κάτω από αυτό το επίπεδο εκτιμάται ότι δεν θα έχει καμία επίδραση στην αγορά. Οι αγορές παραμένουν σε επιφυλακή εν αναμονή της συνεδρίασης του καρτέλ, αλλά και της έλευσης της αργίας Memorial Day την ερχόμενη Δευτέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου θερινών διακοπών στις ΗΠΑ, κατά την οποία η κατανάλωση βενζίνης ανέρχεται στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v