Κάτω από τα 40 δολ. υποχωρεί το NYMEX

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν για τρίτη συνεδρίαση τα συμβόλαια του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της για να τιθασεύσει τις τιμές του προϊόντος. Το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 50 σεντς ή 1,4% στα 36,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν για τρίτη συνεδρίαση τα συμβόλαια του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της για να τιθασεύσει τις τιμές του προϊόντος.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου χάνει 48 σεντς ή 1,2% στα 39,45 δολ. ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη. Το συμβόλαιο έχει υποχωρήσει 5,7% από το ιστορικό ρεκόρ των 41,85 δολαρίων την περασμένη Δευτέρα. Στο Λονδίνο το αντίστοιχο συμβόλαιο του Brent υποχωρεί 50 σεντς ή 1,4% στα 36,01 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Hayat, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Ali al-Naimi είναι έτοιμος αξιοποιήσει πλήρως την παραγωγική δυνατότητα του βασιλείου, αυξάνοντας την παραγωγή κατά περισσότερο από 15% για να αποτρέψει περαιτέρω άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Την ανακοίνωση υποδέχτηκαν με ικανοποίηση και οι υπουργοί Οικονομικών της G7, που λίγο νωρίτερα είχαν ζητήσει από το καρτέλ ”να δράσει για να ανατρέψει την ανοδική πορεία των τιμών, που έχουν εκτιναχθεί 38% τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ”, όπως αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνόδου στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v