Σταθερό το πετρέλαιο εν αναμονή αποθεμάτων ΗΠΑ

Σταθερά παραμένουν τα συμβόλαια του πετρελαίου στο Λονδίνο, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ. Οι αγορές περιμένουν ότι το υπουργείο Ενέργειας θα ανακοινώσει αύξηση στα αποθέματα και η ανακοίνωση θα καθησυχάσει τους φόβους για ελλείψεις στην αγορά.

Με σταθεροποιητικές κινήσεις διαπραγματεύονται τα συμβόλαια του πετρελαίου στο Λονδίνο, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.

Οι αγορές περιμένουν ότι το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας θα ανακοινώσει αύξηση στα αποθέματα και η ανακοίνωση θα καθησυχάσει τους φόβους για ελλείψεις στην αγορά.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ είναι 3,5% μεγαλύτερη από το αντίστοιχο επίπεδο πέρσι, ενώ η προσφορά στην εβδομάδα μέχρι 14 Μαΐου ήταν χαμηλότερη κατά 2,3% σε σύγκριση με πέρσι. Το σαββατοκύριακο που έρχεται σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου αιχμής στην κατανάλωση βενζίνης στην αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές πιστεύουν ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι 203,7 εκατ. την εβδομάδα που είχε προηγηθεί.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent στο Λονδίνο υποχωρεί ένα σεντ στα 37,43 δολάρια, ενώ στις μετα-συνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη το αντίστοιχο συμβόλαιο για το ελαφρύ αργό κερδίζει δύο σεντς, στα 41,16 δολάρια.

Εάν τα αποθέματα αυξηθούν κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια, θα αποκατασταθεί το έλλειμμα που εμφανίζεται σε ετήσια βάση στα αμερικανικά αποθέματα.

Κατά τα λοιπά στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, ο χρυσός ενισχύεται περαιτέρω καθώς η νευρικότητα που επικρατεί στα χρηματιστήρια και η πτώση του δολαρίου ωθεί επενδυτικά κεφάλαια στο ”καταφύγιο” του μετάλλου. Το κίτρινο μέταλλο κερδίζει 76 σεντς και κινείται το μεσημέρι στα 390,95 δολάρια στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v