Νευρικότητα στο πετρέλαιο λόγω αποθεμάτων ΗΠΑ

Νευρικά κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου καθώς το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε πως τα αποθέματα βενζίνης, και τα λειτουργικά επίπεδα αποθεμάτων των διυλιστηρίων, σημείωσαν απρόσμενη πτώση την προηγούμενη εβδομάδα.

Νευρικά κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε πως τα αποθέματα βενζίνης, και τα λειτουργικά επίπεδα αποθεμάτων των διυλιστηρίων, σημείωσαν απρόσμενη πτώση την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 700.000 βαρέλια στα 203 εκατ. βαρέλια, 2,4% χαμηλότερα από πέρυσι, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 1 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg σε 13 αναλυτές.

Ωστόσο, κυβερνητικά στοιχεία για τα αποθέματα αργού πετρελαίου έδειξαν πως αυτά παραμείναν αμετάβλητα την προηγούμενη εβδομάδα στα 298,9 εκατ. βαρέλια.

Σημειώνεται πως οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 16% τους τελευταίους δύο μήνες, γεγονός το οποίο οφείλεται και στις ανησυχίες ότι τα αποθέματα δεν θα ικανοποιήσουν πλήρως την αυξημένη ζήτηση της καλοκαιρινής περιόδου.

Το πετρέλαιο NYMEX στην αγορά της Νέας Υόρκης κινείται νευρικά με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 41,15 δολάρια ανά βαρέλι, στα ίδια περίπου επίπεδα με χθές, ενώ το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 0,52 στα 38,05 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v