Βουτιά του πετρελαίου από διαβεβαιώσεις Ριάντ

Η τιμή του brent υποχωρεί 3,8% στα 32,25 δολάρια το βαρέλι μετά τη διαβεβαίωση της Σαουδικής Αραβίας ότι θα αποτρέψει την έλλειψη ενεργειακών πόρων και την απόφαση της Ουάσιγκτον να επιτρέψει παρασκευή βενζίνης χαμηλού κόστους. Πτώση χρυσού από ανάκαμψη δολαρίου.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να υποχωρεί στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μετά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα διασφαλίσει την προμήθεια των αγορών.

Καταλυτικά επιδρά στη διαμόρφωση των πετρελαϊκών τιμών και η επιθετική κίνηση της Ουάσιγκτον να επιτρέψει διευκολύνσεις στην παρασκευή βενζίνης με χαμηλότερο κόστος, ώστε να εκτονώσει τις πιέσεις στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης που είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας της στα πρατήρια καυσίμων, ξεπερνώντας τα 1,8 δολάρια το γαλόνι.

Η τιμή του brent υποχωρεί 3,8% στα 32,25 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,8% στα 33,72 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ”κόντρα” του προέδρου Μπους με τον ΟΠΕΚ, με αφορμή την απόφαση του διεθνούς οργανισμού για μείωση της παραγωγής, είχε ως άμεσο στόχο την πολιτική της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρέσβης του Ριάντ στις ΗΠΑ, πρίγκηπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, επισκέφθηκε το Λευκό Οίκο και τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να σημειωθούν ελλείψεις στην ενεργειακή αγορά, μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα του πρίγκιπα Αμπνταλά.

Η εκτίναξη του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν, απομάκρυνε τους επενδυτές από την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με εξαίρεση τον άργυρο, που συνεχίζει να καταγράφει κέρδη σε νέο ρεκόρ 16ετίας.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,02% στα 421,53 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου καταγράφει οριακά κέρδη 0,12% στα 8,14 δολάρια ανά ουγκιά, τρέχοντας σε νέα ύψη 16ετίας με τη βοήθεια των κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων που συνεχίζουν να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v