Διορθωτικές τάσεις για πετρέλαιο - χρυσό

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,41% στα 31,54 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, εν μέσω ανησυχιών ότι η σύνοδος του ΟΠΕΚ την Τετάρτη θα αναβάλλει την απόφαση μείωσης της παραγωγής. Διορθωτικές τάσεις για το χρυσό.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών ότι ο ΟΠΕΚ θα αναβάλλει την απόφασή του για μείωση της παραγωγής στο δεύτερο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια της συνόδου του οργανισμού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη Βιέννη.

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,41% στα 31,54 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,32% στα 35,25 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Purnomo Yusgiantoro, εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υποχωρήσουν στο δεύτερο τρίμηνο.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε στα υψηλότερα των τελευταίων 13 ετών στη Νέα Υόρκη, πριν από λίγες ημέρες, εξαιτίας της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης από την Κίνα και της υποχώρησης των αμερικανικών αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει διορθωτικές κινήσεις, μετά το προηγούμενο ράλι στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 εβδομάδων την προηγούμενη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, κυρίως λόγω της ενίσχυσης της γεωπολιτικής αστάθειας.

Οι αναλυτές όμως εκτιμούν ότι η υποχώρηση της τιμής του ”κίτρινου μετάλλου” είναι πρόσκαιρη και ότι σύντομα ο χρυσός θα ”τρέξει” εκ νέου προς τα 430 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 15ετίας, που είχε αναρριχηθεί στις 6 Ιανουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη και η ένταση στη Μέση Ανατολή αποδέσμευσαν τη διαμόρφωση της τιμής του χρυσού από τις ισοτιμίες.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,86% στα 418,85 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 1,04% στα 7,62 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,55% στα 904,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v