Προειδοποιήσεις από Βενεζουέλα ωθούν το πετρέλαιο

Η τιμή του brent ενισχύεται 0,3% στα 33,23 δολάρια το βαρέλι, μετά την πρόθεση της Βενεζουέλας να στηρίξει νέα μείωση της παραγωγής για το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι τρομοφόβοι εκτίναξαν τον άργυρο σε νέα ψηλά 6ετίας.

Η προειδοποίηση της Βενεζουέλας ότι θα υποστηρίξει περαιτέρω μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ για το τρίτο τρίμηνο, αύξησε τις ανησυχίες για νέο ράλι της τιμής του αμερικανικού αργού πάνω από τα 38 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του brent κερδίζει 0,3% στα 33,23 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κερδίζει 0,8% στα 37,7 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι ”απειλές” του Ραφαέλ Ραμίρεθ, υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας, ότι η χώρα του θα υποστηρίξει, αν χρειαστεί, την περαιτέρω μείωση της παραγωγής, παρά την περικοπή που έχει αποφασιστεί από την 1η Απριλίου, ”κρούουν” τον κώδωνα του κινδύνου για απότομη μείωση της ζήτησης στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο συναγερμός για βομβιστικές ενέργειες στα σχολεία της Ουάσιγκτον, εκτίναξε την τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς και το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, οδηγώντας έτσι την τιμή του αργύρου στα υψηλότερα επίπεδα της 6ετίας στο Λονδίνο και την τιμή του χρυσού πάνω από το ψυχολογικό όριο των 410 δολαρίων ανά ουγκιά.

Η νευρικότητα της αγοράς από την ένταση που τροφοδοτούν οι τρομοφόβοι, θα διατηρήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα πολύτιμα μέταλλα εκτιμούν οι αναλυτές, παρά τις θετικές ειδήσεις από το Πακιστάν για τη δημιουργία ασφυκτικού κλοιού έναντι ”σημαντικού στόχου”, που τον υπερασπίζονται 400 περίπου Ταλιμπάν.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,16% στα 412,05 δολάρια στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ στη Νέα Υόρκη ξεπέρασε πρόσκαιρα τα 414 δολάρια ανά ουγκιά, κυμαινόμενη στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα.

Η τιμή του αργύρου εκτινάχθηκε πρόσκαιρα έως τα 7,62 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 1998, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί σε περισσότερο ”φυσιολογικά” επίπεδα καταγράφοντας άνοδο 0,13% στα 7,46 δολάρια στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ από τα τέλη του 2002 η τιμή του έχει καταγράψει ράλι που πλησιάζει στον εν τρίτο της σημερινής του αξίας.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο άργυρος θα ξεπεράσει τα 7,9 δολάρια ανά ουγκιά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,33% στα 895 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v