Πτώση του πετρελαίου, άνοδος χρυσού - χαλκού

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,79% στα 32,55 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας της αναμενόμενης ανόδου των αμερικανικών αποθεμάτων και των ρευστοποιήσεων κερδών από το προηγούμενο ράλι. Άνοδος χρυσού και χαλκού.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στη σκιά των κερδοσκοπικών κινήσεων αυτών που ”στοιχηματίζουν” ότι το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας θα ανακοινώσει αύριο ικανοποιητική άνοδο των αποθεμάτων.

Πάντως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η υποχώρηση των τιμών οφείλεται σε ”φυσιολογικές” ρευστοποιήσεις κερδών, μετά το ράλι που πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ για να ξεπεράσει τα 37 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Τα αμερικανικά αποθέματα αναμένεται ότι θα καταγράψουν άνοδο κατά 750.000 βαρέλια στα 279,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει άνοδο που ξεπερνά το 14% από τις αρχές του έτους, ενώ κατέγραψε άνοδο 8% το Φεβρουάριο.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,79% στα 32,55 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,51% στα 37,25 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η σημερινή συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, γεγονός που τροφοδότησε την ενίσχυση του ενδιαφέροντος για το χρυσό, που ξεπέρασε εκ νέου τα 400 δολάρια ανά ουγκιά.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συνεχιζόμενη ανασφάλεια που πυροδότησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη θα συνεχίσει να πιέζει ανοδικά τις τιμές των πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε 0,96% στα 403,20 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,28% στα 7,14 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά, ταξιδεύοντας προς νέο ρεκόρ 6ετίας.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 1,15% στα 902 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά spot του Λονδίνου.

Τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια εστίασαν το ενδιαφέρον τους στον χαλκό, οδηγώντας σε νέα άνοδο την τιμή του στη Νέα Υόρκη, παρά την ανακοίνωση για πτώση κατά 4% της έναρξης κατασκευής νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια στοιχηματίζουν ότι η υποχώρηση του αμερικανικού κατασκευαστικού τομέα είναι πρόσκαιρη και ότι οφείλεται στις κλιματολογικές συνθήκες.

Η τιμή του χαλκού εκτινάχθηκε 0,8% στα 1,357 δολάρια ανά λίμπρα στη Νέα Υόρκη, ενώ η τιμή του κατέγραψε ράλι 80% το 2003, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της 8ετίας στις 2 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v