Νευρικότητα στο πετρέλαιο-ράλι 16ετίας του άργυρου

Νευρικότητα επικρατεί στην αγορά πετρελαίου, με το brent να καταγράφει αυτή την ώρα πτώση 0,27% στα 32,65 δολάρια το βαρέλι, μετά από έντονες διακυμάνσεις. Ράλι 16ετίας του αργύρου από την ανάκαμψη του ευρώ.

Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αντίθετα οριακά κέρδη αποκομίζει στην αγορά της Νέας Υόρκης, εξαιτίας των κερδοκοπικών κινήσεων που εκμεταλλεύτηκαν τη νευρικότητα της αγοράς, ”στοιχηματίζοντας” διαδοχικά στις εκτιμήσεις για άνοδο των αποθεμάτων και αύξηση της ζήτησης, εξαιτίας της επιδείνωσης των κλιματολογικών συνθηκών στις ΗΠΑ.

Η τιμή του brent καταγράφει οριακές απώλειες 0,03% στα 32,73 δολάρια το βαρέλι, σε σχέση με προηγούμενα κέρδη 0,16%.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί υποχωρεί 0,04% στα 36,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ προηγούμενα εκτινάχθηκε 0,42% στα 36,73 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 275,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε τη Δευτέρα στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 12μηνου εξαιτίας των φόβων για την έκρυθμη πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα και τις ανησυχίες ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ προσανατολίζονται σε νέα μείωση της παραγωγής για το τρίτο τρίμηνο.

Η ανάκαμψη του ευρώ στα 1,24 δολάρια και η απομάκρυνση των φόβων για άνοδο των επιτοκίων από τη Fed μέσα στους επόμενους μήνες στήριξαν την επιστροφή των επενδυτών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων, εκτινάσσοντας τον άργυρο σε ρεκόρ 16ετίας.

Η ανανέωση της συμφωνίας των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρώπης τη Δευτέρα για οργανωμένες πωλήσεις χρυσού από τα αποθέματά τους για την επόμενη 5ετία, είχε περιορισμένες αρνητικές συνέπειες στην αγορά χρυσού, αφού το κίτρινο μέταλλο κατέγραψε άνοδο περίπου 5 δολαρίων από χθες νωρίς το απόγευμα στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε 1,01% στα 405,7 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου εκτινάχθηκε 1,86% στα 7,11 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Στην αγορά της Νέας Υόρκης όμως ο άργυρος έφθασε στα 7,12 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 16ετίας, ενώ η τιμή της πλατίνας κέρδιζει 0,22% στα 895,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v