Διορθωτικές τάσεις για πετρέλαιο - χρυσό

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,6% στα 33,12 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, μετά το προηγούμενο ράλι της στα υψηλότερα επίπεδα του 12μηνου. Η απότομη υποχώρηση του ευρώ στηρίζει την πτώση των τιμών στα πολύτιμα μέταλλα.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί σε περισσότερο ”φυσιολογικά” επίπεδα μετά το προηγούμενο ράλι στα υψηλότερα επίπεδα του 12μηνου, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων για υποχώρηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών από την παρατεταμένη κακοκαιρία στις ΗΠΑ, που εκτίναξε τη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης περιορίζοντας τις δυνατότητες των διυλιστηρίων να αναπληρώσουν τα αποθέματα καυσίμων.

Ειδικότερα, η τιμή του brent υποχωρεί 0,6% στα 33,12 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 0,71% στα 36,6 δολάρια το βαρέλι.

Η ελεύθερη πτώση του ευρώ στα 1,2245 δολάρια, στήριξε την άτακτη φυγή των επενδυτών και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων από τα πολύτιμα μέταλλα, επιτρέποντας την αποκόμιση προηγούμενων κερδών.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 1,79% στα 392,95 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αργύρου υποχωρεί 2,45% στα 6,76 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 2,77% στα 877 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v