Η υποχώρηση του δολαρίου ενισχύει το χρυσό

Η τιμή του brent σημειώνει άνοδο 0,23% στα 30,38 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, εξαιτίας των φόβων μείωσης των αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ, ενώ η πτώση του δολαρίου ενισχύει τις τιμές των πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του brent κερδίζει 0,23%, διαμορφούμενη στα 30,38 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ”τρέχει” με κέρδη 0,73% στα 34,6 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει τη ανοδική της πορεία μετά τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας την Πέμπτη, θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι η αύξηση των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης δεν είναι αρκετή για να αναπληρώσει την προηγούμενη μείωσή τους και να ικανοποιήσει τις ανάγκες από την πιθανολογούμενη εκτίναξη της ζήτησης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Οι περισσότεροι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι τα αποθέματα αμόλυβδης βενζίνης υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας της παρατεταμένης κακοκαιρίας που ανάγκασε τα διυλιστήρια να συνεχίσουν να παράγουν πετρέλαιο θέρμανσης για μεγαλύτερη χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Η απότομη πτώση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, μετά την αιφνιδιαστική κατάρρευση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Φεβρουάριο, οδήγησε την επιστροφή των επενδυτών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού ”τρέχει” 1,24% στα 403,85 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ αντίστοιχα είναι και τα κέρδη του άργυρου, στα 6,55 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του πλατίνας πραγματοποιεί μίνι ράλι με κέρδη 2,08% στα 858,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v