Νέα άνοδος για το brent, σε υψηλά 8ετίας ο χαλκός

Η τιμή του brent αναρριχήθηκε στα 31,11 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,38%, εξαιτίας της μείωσης των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης στις ΗΠΑ. Ρεκόρ 8ετίας για την τιμή του χαλκού, στάσεις αναμονής στα πολυτιμα μέταλλα.

Η τιμή του brent έφθασε στα 31,11 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,38%, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κερδίζει 0,64% στα 34,7 δολάρια, μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute για μείωση των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Προηγούμενα, η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την άνοδο των αποθεμάτων αργού κατά 4,9 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμαναν άνοδο ”μόνο” κατά 1,1 εκατ. βαρέλια για την προηγούμενη εβδομάδα.



Η γενικότερη στασιμότητα στις συναλλαγματικές αγορές περιόρισε το ενδιαφέορν στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί στα 408,95 δολάρια με απώλειες 0,53% στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου υποχωρεί στα 6,56 δολάρια ανά ουγκιά με απώλειες 1,2% στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας παραμένει αμετάβλητη στα 860,5 δολάρια ανά ουγκιά.

Ρεκόρ 8ετίας καταγράφει η τιμή του χαλκού στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου, εξαιτίας της μείωσης των αποθεμάτων στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1998 από την αύξηση της ζήτησης στη σκιά της δυναμικής ανάπτυξης των οικονομιών των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η τιμή του χαλκού εκτινάχθηκε κατά 2,3% στα 2.855 ανά τόννο, ενώ από τις αρχές του 2003 η τιμή του χαλκού εκτινάχθηκε κατά 83%.

Τα αποθέματα χαλκού στην αγορά εμπορευμάτων του Λονδίνου υποχώρησαν κατά 1,4% στα 308.750 μετρικούς τόννους.

Την Τετάρτη η τιμή του χαλκού υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από ένα 3μερο εξαιτίας της ανακοίνωσης του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου για πτώση της κατασκευής νέων κατοικιών κατά 7,9% τον Ιανουάριο, σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v