Ανοδικά κινούνται πετρέλαιο και χρυσός

Το brent αγγίζει τα 29 δολάρια το βαρέλι, εξατίας των φόβων ότι η σύνοδος του ΟΠΕΚ θα αποφασίσει αύριο μείωση της παραγωγής για να αντισταθμίσει διαφυγόντα κέρδη από την πτώση του δολαρίου. Ανοδικά και ο χρυσός.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε εκ νέου πάνω από τα 29 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο και του αμερικανικού αργού κοντά στα 33 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των αρνητικών σεναρίων ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει αύριο Τρίτη τη μείωση της παραγωγής για το δεύτερο τρίμηνο.

Η τιμή του brent κινείται αννοδικά κατά 0,76%, έως τα 29,05 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 1,45% στα 32,95 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχηματίζουν ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα αυξήσουν τις πιέσεις στις τιμές για να περιορίσουν τα διαφυγόντα κέρδη από την πτώση του δολαρίου.

Η ανάκαμψη του ευρώ μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G7 στη Φλόριντα οδήγησε στην επιστροφή των επενδυτών στην αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,58% στα 405,65 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,16% στα 6,28 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, ενώ η τιμή της πλατίνας κερδίζει 0,9% στα 837,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v