Πτώση του πετρελαίου και άνοδος του χρυσού

Το brent υποχωρεί στα 29,15 δολάρια το βαρέλι από την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ η τιμή του χρυσού αποκομίζιε κέρδη από τη διατήρηση του ευρώ πάνω από τα 1,25 δολάρια.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μετά την ανακοίνωση του American Petroleum Institute για αύξηση των αποθεμάτων κατά 6,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η τιμή του brent υποχωρεί 1,19% στα 29,15 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού υποχωρεί 1,96 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με το AΡΙ τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,3% στα 274,5 εκατ. βαρέλια, καταγράφοντας παράλληλα άνοδο 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Οι επενδυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου, ανησυχώντας για πιθανή μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ ότι περαιτέρω διολίσθηση του πράσινου νομίσματος από τα μηνύματα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G-7 που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Φεβρουαρίου στη Φλόριντα.

Η σύνοδος του ΟΠΕΚ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουάρίου στο Αλγέρι.

Η διατήρηση του ευρώ στα 1,2545 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης ενίσχυσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με εξαίρεση την πλατίνα.

Η τιμή του χρυσού κατάφερε να ξεπεράσει οριακά το ψυχολογικό όριο των 400 δολαρίων ανά ουγκιά πρώτα στην αγορά του Λονδίνου και αργότερα σε αυτή της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του χρυσού κερδίζει 0,24% στα 400,6 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου κερδίζει 0,82% στα 6,15 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,66% στα 826 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v