Άνοδος του πετρελαίου λόγω ψύχους

Η τιμή του brent πλησίασε τα 31 δολάρια και του αμερικανικού αργού τα 35 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας σε ΗΠΑ. Οι κερδοσκοπικές κινήσεις εκτίναξαν τον άργυρο μετά την ανάκαμψη του ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου καταγράφει σημαντική άνοδο στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των εκτιμήσεων των αναλυτών για μείωση των διυλισμένων αποθεμάτων πετρελαιοειδών από την παρατεινόμενη κακοκαιρία στις ΗΠΑ, που εκτίναξε τη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του brent εκτινάχθηκε 0,99% στα 30,75 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού εκτινάχθηκε 1,36% στα 34,95 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι κερδοσκοπικές τάσεις στις τιμές θα συνεχιστούν έως την Τετάρτη αργά το απόγευμα, που αναμένεται η εβδομαδιαία ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.



Στο επίπεδο της τεχνικής ανάλυσης η τιμή του πετρελαίου θα κυμαίνεται μεταξύ των 30 – 31 δολαρίων το βαρέλι στη αγορά brent του Λονδίνου και ανάμεσα στα 34 – 35 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, έως τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών στις ΗΠΑ ή το αργότερο έως τη στιγμή που οι αγορές θα προεξοφλήσουν την απόφαση της συνόδου του ΟΠΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.

Η ανατίμηση του ευρώ οδήγησε στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των επενδυτών στις αγορές χρυσού και αργύρου, ενώ αντίθετα συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στην αγορά πλατίνας.

Ο άργυρος, μάλιστα, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονων κερδοσκοπικών κινήσεων, με αποτέλεσμα η τιμή του εκτιναχθεί με κέρδη 3,51% στα 6,48 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του χρυσού καταγράφει άνοδο 1,04% στα 408,38 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,41% στα 854,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v