Πτώση πετρελαίου και χρυσού σε Λονδίνο

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στο Λονδίνο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ όπου οι κερδοσκοπικές κινήσεις συνεχίζουν να οδηγούν υψηλότερα τον ”μαύρο χρυσό”. Η ανατίμηση του δολαρίου οδηγεί σε πτώση χρυσό και πλατίνα.

Η τιμή του ”μαύρου χρυσού” ακολουθεί αντιφατική πορεία, εξαιτίας των διαφορετικών πιέσεων που εξασκούνται στις δύο μεγαλύτερες αγορές πετρελαιοειδών του κόσμου.

Η τιμή του brent υποχωρεί 0,48% στα 30,96 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο, ενώ με άνοδο 0,26% στα 35,02 δολάρια το βαρέλι κινείται η αγορά του αμερικανικού αργού στη Νέα Υόρκη.

Η τιμή πετρελαίου στην αγορά του Λονδίνου υποχωρεί εξαιτίας της ρευστοποίησης συμβολαίων, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις αξιωματούχων του ΟΠΕΚ ότι ο διεθνής οργανισμός δεν θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής για το δεύτερο τρίμηνο.

Αντίθετα, η αγορά της Νέας Υόρκης οδηγείται υψηλότερα, εξαιτίας της παράτασης της κακοκαιρίας, που αναμένεται να οδηγήσει σε υποχώρηση των αποθεμάτων και τις κερδοσκοπικές κινήσεις που στοιχηματίζουν ότι η κακοκαιρία θα οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων αμόλυβδης βενζίνης το... καλοκαίρι!

Η δυναμική ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ απομάκρυνε τους επενδυτές από την αγορά πολυτίμων μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,40% στα 408 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

Η τιμή του αργύρου καταγράφει άνοδο 0,32% στα 6,36 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί 0,28% στα 864,5 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v