Ελεύθερη πτώση χρυσού και υποχώρηση πετρελαίου

Με απώλειες 10 δολαριων υποχωρεί ο χρυσός, λόγω της ελεύθερης πτώσης του ευρώ, ενώ και η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά, ακολουθώντας την πτώση της τιμής του φυσικού αερίου στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων.

Η ελεύθερη πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου παρέσυρε τις τιμές των πολυτίμων μετάλλων, αφού οι επενδυτές έτρεξαν να ρευστοποιήσουν μαζικά τα συμβόλαια για να διασώσουν τα προηγούμενα υψηλά κέρδη τους, εκτιμώντας ότι η διόρθωση του ευρώ θα συνεχιστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η τιμή του χρυσού ”κατέρρευσε” με απώλειες 2,51% στα 409,35 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, καταγράφοντας απώλειες που ξεπέρασαν τα 10 δολάρια.

Η τιμή του αργύρου κατέρρευσε με απώλειες 1,73% στα 6,24 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά, ενώ η τιμή της πλατίνας ”αντέχει” με απώλειες 0,93% στα 854 δολάρια ανά ουγκιά, στα υψηλότερα δηλαδή επίπεδα των τελευταίων 23 ετών!

Σε άμεσες ρευστοποιήσεις κερδών στην αγορά πετρελαιοειδών οδήγησε η κατάρρευση της τιμής του φυσικού αερίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 εβδομάδων, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για δραστική μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου από το βιομηχανικό τομέα.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, παρασύροντας πτωτικά τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της αμόλυβδης βενζίνης, ανακόπτοντας μάλιστα ενδοσυνεδριακά το μίνι ράλι των τιμών σε νέα ύψη.

Η τιμή του brent υποχωρεί κατά 1,05% στα 30,25 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ αυτή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 0,43% στα 34,35 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v