Σε νέα ύψη πετρέλαιο και πολύτιμα μέταλλα

Η πτώση των θερμοκρασιών στις ΗΠΑ και οι ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα αυξήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο εκτίναξαν τις τιμές του πετρελαίου. Θεαματική άνοδος των πολυτίμων μετάλλων με πρωταγωνιστή το χρυσό.

Η πτώση των θερμοκρασιών στη Β. Αμερική, με άξονα το Σικάγο και τη Βοστόνη και οι ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα αυξήσει την παραγωγή το δεύτερο τρίμηνο του 2004 εκτίναξαν την τιμή του πετρελαίου.

Η τιμή του brent τρέχει στα 30,85 δολάρια το βαρέλι, πραγματοποιώντας ράλι 5,22% στο Λονδίνο, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού εκτινάχθηκε στα 33,75 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 3,78%.

Η αγορά πετρελαιοειδών φαίνεται ότι ”εξαργυρώνει” την προηγούμενη τεχνική υποχώρηση των τιμών την προηγούμενη Παρασκευή στο Λονδίνο, εξαιτίας του κλεισίματος της αμερικανικής αγοράς λόγο αργίας και των φρούδων ελπίδων για αύξηση της παραγωγής διυλισμένων προϊόντων πετρελαιοειδών μετά την τεχνική υποχώρηση των αποθεμάτων για να αποφευχθεί η φορολόγησή τους με την αλλαγή του έτους.

Το νέο ναδίρ του δολαρίου έναντι του ευρώ εκτίναξε την τιμή του χρυσού στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών με άνοδο 1,99% στα 423,10 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργύρου ακολούθησε τις ανοδικές τάσεις του χρυσού, φθάνοντας στα 6,18 δολάρια ανά ουγκιά, με άνοδο 3,35%, ενώ η τιμή της πλατίνας εκτινάχθηκε στα 834 δολάρια ανά ουγκιά, με άνοδο 2,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v