ΟΠΕΚ και καλοκαιρία σε ΗΠΑ πιέζουν το πετρέλαιο

Υποχώρηση εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών εκ μέρους του ΟΠΕΚ για τα υψηλά επίπεδα των τιμών, αλλά και εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ, οι οποίες μειώνουν τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, λόγω κυρίως των ανησυχιών που εκφράζει ο ΟΠΕΚ, αλλά και των ήπιων καιρικών συνθηκών στις ΗΠΑ, που μειώνουν τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Αναλυτικότερα, υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΠΕΚ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τα υψηλά επίπεδα στα οποία έχουν οδηγηθεί οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Αυτή την ώρα το brent κινείται στα 29,35 δολ. ανά βαρέλι, ενώ τα futures στην υποκείμενη αγορά διολισθαίνουν έως τα 28,99 δολ. ανά βαρέλι. Να σημειωθεί ότι οι τιμές των συμβολαίων brent έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 6% στη διάρκεια των τελευταίων τριών συνεδριάσεων.

Στα 31,65 δολ. ανά βαρέλι το NYMEX, υποχωρεί κατά 0,69%.

Σταθεροποιητικά κινείται η τιμή του χρυσού, μετά την πρόσφατη ώθηση του έως τα 410 δολ. ανά ουγκιά. Αυτή την ώρα η τιμή διαμορφώνεται στα 409,6 δολ. ανά ουγκιά.

”Τα νέα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγορά του χρυσού εκτός του προ- χριστουγεννιάτικου λήθαργού της είναι λίγα και άρα δεν πρέπει να αναμένεται σημαντική μεταβολή στην τρέχουσα εικόνα”, παρατηρεί αναλυτής του Bulliondesk. com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v