Πετρελαϊκή άνοδος, λόγω των ”απειλών” του ΟΠΕΚ

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής το β΄ τρίμηνο του 2004 και τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Αλγερίας για μείωση της παραγωγής το Φεβρουάριο. Άνοδος χρυσού- ράλι πλατίνας.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε στις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΟΠΕΚ, αλ-Ατιγιάχ στο Κάιρο, περί μείωσης της παραγωγής στο δεύτερο τρίμηνο του 2004 και τις αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Αλγερίας, Κελίλ για μείωση της παραγωγής το Φεβρουάριο.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε κατά 1,47% στα 29,70 δολάρια το βαρέλι στην αγορά brent του Λονδίνου, ενώ η τιμή των futures καταγράφει οριακή άνοδο 0,01% στα 30,09 δολάρια το βαρέλι.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του μαύρου χρυσού πραγματοποιεί ράλι 2,35% στα 32,60 δολάρια το βαρέλι, παρασύροντας ανοδικά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχθηκε με άνοδο 4,9% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ αυτή των futures κατά 15%, σε σχέση με την αντίστοιχη εβδομάδα του προηγούμενου έτους.

Η πτώση του δολαρίου σε νέο ιστορικό επίπεδο έναντι του ευρώ και τα αντιφατικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εξακολουθούν να διατηρούν την επιστροφή των επενδυτών στα πολύτιμα μέταλλα.

Η τιμή του χρυσού εμφανίζει κέρδη 0,42% στα 406,85 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, η τιμή του αργύρου καταγράφει κέρδη 0,18% στα 5,59 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ αυτή της πλατίνας συνέχισε το ράλι της στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών καταγράφοντας άνοδο 1,98% στα 824 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v