Άνοδος πετρελαίου, ράλι φυσικού αερίου -πλατίνας

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, εξαιτίας των χιονοπτώσεων στις ΗΠΑ. Νέο ράλι του φυσικού αερίου και της πλατίνας, ”παγωμένος” ο χρυσός.

Η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας των έντονων κλιματολογικών φαινομένων στις Βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ και της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, ενώ τα διυλιστήρια παράγουν πλέον στο 94,2% των δυνατοτήτων τους για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ υποχώρησαν πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ άνοδο κατέγραψαν τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του brent κυμαίνεται με άνοδο 0,47% στα 29,77 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια Ιανουαρίου στο Λονδίνο, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού τρέχει κατά 0,60% στα 31,95 δολάρια το βαρέλι, για τα ίδια συμβόλαια, στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του φυσικού αερίου εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 9μηνου στη Νέα Υόρκη.

Τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια ή 2,3% στα 277,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν υποχώρηση κατά 646.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα διυλισμένου πετρελαίου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια στα 132,1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,4 εκατ. βαρέλια στα 200,1 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας.

Η τιμή του χρυσού ”πάγωσε” στο Λονδίνο, μετά το προηγούμενο μίνι ράλι στη Νέα Υόρκη, στη σκιά της απόφασης της Fed για τα επιτόκια, κυρίως εξαιτίας της ανάκαμψης του δολαρίου και των φόβων των επενδυτών και των παραγόντων της αγοράς για επικείμενες νέες παρεμβάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας και άλλων ασιατικών Κεντρικών Τραπεζών να στηρίξουν το δολάριο τις προσεχείς ημέρες.

Η τιμή του κίτρινου μετάλλου κυμαίνεται στα 408,25 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά fixing του Λονδίνου, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση 0,03%.

Η τιμή του αργύρου επηρεάστηκε από την πορεία του χρυσού καταγράφοντας απώλειες 0,36% στα 5,61 δολάρια ανά ουγκιά στην ίδια αγορά.

Η τιμή της πλατίνας συνέχισε το ράλι της στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 ετών, αφού εκτινάχθηκε στα 812 δολάρια ανά ουγκιά με άνοδο 1,56%, αδιαφορώντας για τους φόβους που εξέφρασαν οι ιαπωνικές και γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες για τις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v