Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα και της έκβασης της συνεδρίασης του OPEC. Η βύθιση του δολαρίου υποστηρίζει τον χρυσό, ο οποίος συναντά ισχυρή αντίσταση στα 406 δολ.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εν αναμονή ειδήσεων από τον ΟΠΕΚ και από τα αμερικανικά αποθέματα.

Ο χρυσός, αντλώντας στήριξη από την βύθιση του δολαρίου, διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, συναντώντας όμως ισχυρή αντίσταση στα 406 δολάρια.

Το πετρέλαιο Brent στο Λονδίνο κινείται το μεσημέρι με απώλειες 21 σεντς στα 28,73 δολ. (-0,82%), ενώ το ελαφρύ αργό στη Νέα Υόρκη με πτώση 28 σεντς στα 30,5 δολ., έχοντας σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση κέρδη 3%.

Η αγορά αναμένει τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς και τα αποτελέσματα της συνόδου του OPEC στη Βιέννη, την Πέμπτη.

Μολονότι αναμένεται ευρέως το πετρελαϊκό καρτέλ να διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του προϊόντος, στην αγορά επικρατεί νευρικότητα, καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου ο OPEC είχε προχωρήσει σε αιφνιδιαστική περικοπή της προσφοράς πετρελαίου.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί Αλ Νουαίμι, δήλωσε πάντως ότι οι τιμές του προϊόντος είναι ”εντάξει” για την ώρα και ότι υπάρχει ”μεγάλη πιθανότητα” αύξησης της πετρελαϊκής παραγωγής την επόμενη χρονιά.

Η τιμή του χρυσού στο London Metal Exchange διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 403,3 δολάρια, με κέρδη 2 δολαρίων. Ο άργυρος ακολούθησε στα 5,47 δολ. Η πλατίνα ενισχύθηκε 3 δολ. στα 779 δολ. και το το παλλάδιο 2 δολ. στα 188 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v