Ανόδου συνέχεια για πετρέλαιο- χρυσό

Ανοδικά συνεχίζουν πετρέλαιο και χρυσός, καθώς τα αποθέματα καυσίμων και η λήψη θέσεων long από θεσμικούς επενδυτές τονώνουν τη ζήτηση για το μαύρο χρυσό, ενώ η υποχώρηση του δολαρίου δίνει ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο.

Την ανοδική τους τάση συνεχίζουν οι τιμές του πετρελαίου το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς αμερικανικά κεφάλαια συνεχίζουν να λαμβάνουν θέσεις long.

Η άνοδος στην τιμή του μαύρου χρυσού υποστηρίζεται ακόμη από τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων των ΗΠΑ, τα οποία, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, συρρικνώνονται. Αυτή την ώρα η spot τιμή του brent διαμορφώνεται στα 29,7 δολ. ανά βαρέλι(%), ενώ τα futures κινούνται περί τα 29,45 δολ. ανά βαρέλι. Η τιμή του NYMEX διαμορφώνεται στα 32,23 δολ.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα του χρυσού, του οποίου η τιμή παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών. Σήμερα, η εκ νέου άνοδος του πολύτιμου μετάλλου αποδίδεται στην υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος, έναντι του ευρώ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες η τιμή του χρυσού είναι πιθανό να δοκιμάσει και το ”οχυρό” των 400 δολ. ανά ουγκιά.

Αυτή την ώρα, μία ουγκιά χρυσού στοιχίζει 396,3 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v