Υψηλό επτάμιση ετών για το χρυσό

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτάμιση ετών διαμορφώθηκε η τιμή του χρυσού, επωφελούμενη της υποχώρησης του δολαρίου έναντι του ευρώ αλλά και της υψηλής ζήτησης ύστερα από τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις σε Ιράκ και Σαουδική Αραβία.

Στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων επτάμιση ετών βρέθηκε ο χρυσός, καθώς επωφελείται από την υποχώρηση του δολαρίου, αλλά και τις διεθνείς εξελίξεις, που αυξάνουν τη ζήτηση για το πολύτιμο νόμισμα.

Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται περί τα 393,85 δολάρια την ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,50%, έχοντας ωστόσο αγγίξει πριν από λίγο και τα 397 δολάρια ανά ουγκιά, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 1996.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η θανατηφόρα έκρηξη σήμερα το πρωί στη Νασιρίγια με νεκρούς Ιταλούς αστυνομικούς και στρατιώτες, ώθησε ακόμη περισσότερο ανοδικά τη ζήτηση για το χρυσό από τους επενδυτές, οι οποίοι σε περιόδους κρίσης προτιμούν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Το πετρέλαιο κινείται πτωτικά, παραμένοντας ωστόσο (το nymex) κοντά στην περιοχή των 31 δολαρίων το βαρέλι, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα (την Πέμπτη).

Το brent σημειώνει πτώση κοντά στο 1%, διαμορφούμενο στα 28,70 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v