Υψηλότερα οι τιμές του πετρελαίου και του χρυσού

Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τις ευρωπαϊκές χώρες, ενισχύουν την αισιοδοξία για αύξηση της πετρελαϊκής ζήτησης, οδηγώντας υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού. Κέρδη καταγράφει και ο χρυσός.

Άνοδο για πρώτη ημέρα στη διάρκεια των τελευταίων έξι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ύστερα από τα θετικά macro που ενίσχυσαν την αισιοδοξία για άνοδο της πετρελαϊκής ζήτησης από ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ειδικότερα, αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν πως η ζήτηση είναι πιθανό να αυξηθεί στις επόμενες εβδομάδες, ύστερα και από την άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών.

Εξάλλου, και η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς της τάξης του 7,2% στο τρίτο τρίμηνο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι περίπου ετών, ενώ άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης Μίσιγκαν (καταναλωτικής εμπιστοσύνης).

Ειδικότερα, το brent διαμορφώνεται στα 27,45 δολάρια το βαρέλι σημειώντας άνοδο περί το 1,25%, ενώ και το nymex καταγράφει κέρδη 1,39% στα 28,85 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός ενισχύεται στα 387,85 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v