Σημαντική η άνοδος για brent

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς ειδήσεις για κλείσιμο του εργοστασίου διύλισης βενζίνης της ConocoPhilips στη Λουιζιάνα προκαλούν ανησυχίες για τα αποθέματα καυσίμων στις ΗΠΑ. Ανοδικά και ο χρυσός λόγω επίμονων αγορών από αμερικανικό fund.

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου brent, καθώς δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου θέλουν το εργοστάσιο διύλισης βενζίνης της ConocoPhilips στη Λουιζιάνα να σταματά τη λειτουργία του.

Οι πληροφορίες προκάλεσαν ανησυχία για τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ και προκάλεσαν αγοραστικό ενδιαφέρον για το ορυκτό. Αυτή την ώρα, η spot τιμή του brent εμφανίζει άνοδο κατά 1,63% και διαμορφώνεται στα 29,88 δολ. ανά βαρέλι. Ανοδικά κινείται και η τιμή του NYMEX στα 30,5 δολ. ανά βαρέλι.

Το ράλι του προς τα 400 δολ./ ουγκιά συνεχίζει ο χρυσός που αυτή την ώρα κερδίζει και διαμορφώνεται στα 390,1 δολ./ ουγκιά. Αναλυτές εκτιμούν ότι η νέα άνοδος πρέπει να αποδοθεί στο συνεχιζόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον εκ μέρους αμερικανικού fund για το μέταλλο.

Για το χρυσό, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε υψηλά επταετίας, έχουν ήδη τεθεί από αναλυτές σημαντικές ”τεχνικές προκλήσεις”, οι οποίες εντοπίζονται στα επίπεδα υψηλότερα των 390 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v