Πτωτική πορεία για πετρέλαιο και χρυσό

Τα στοιχεία για τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ, που κατέγραψαν άνοδο για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, οδηγούν χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Πτωτικά κινείται και ο χρυσός.

Απώλειες καταγράφει η τιμή του πετρελαίου σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο, ύστερα από την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Πτώση και για το χρυσό.

Ειδικότερα, τα πετρελαϊκά αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν στα 290 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο κατά 38 εκατ., αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αναλυτές του κλάδου σχολιάζουν ότι εξετάζοντας κανείς τα αποθέματα πετρελαίου, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη χειμερινή περίοδο, στοιχείο που οδηγεί και στην υποχώρηση του πρόσφατου ράλι.

Το brent στο Λονδίνο διαμορφώνεται στα 29,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη το Nymex υποχωρεί στα 30,90 δολάρια.

Ο χρυσός από την πλευρά του σημειώνει πτώση στα 370,55 δολάρια την ουγκιά, ύστερα και από τα πρόσφατα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που ενισχύουν τις ενδείξεις ανάκαμψης.

Αναλυτές της ενεργειακής αγοράς αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον μεταστρέφεται τελευταίως στις χρηματιστηριακές αγορές, ύστερα από το ανοδικό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v