Σε άνοδο σήμερα οι τιμές του αργού

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, μετά από δύο συνεχείς συνεδριάσεις πτώσης. Η πτώση προκλήθηκε όταν αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ ανέφεραν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από τους παραγωγούς για να παγώσουν το ράλι της αγοράς.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά από δύο συνεχείς συνεδριάσεις πτώσης. Η πρόσφατη υποχώρηση της τιμής προκλήθηκε, όταν αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ ανέφεραν για το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από τους παραγωγούς για να παγώσουν το ράλι της αγοράς.

Η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 28,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη το αργό διαπραγματεύεται στα 30,60 δολάρια ανά βαρέλι. Να σημειωθεί, ότι το καρτέλ της Μ. Ανατολής αποφάσισε τον προηγούμενο μήνα να μειώσει την παγκόσμια παραγωγή από την 1η Νοεμβρίου αλλά ήδη εξετάζει αύξηση της προσφοράς, εάν συνεχισθεί η άνοδος των τιμών.

Η αμερικανική αγορά πετρελαίου εκτοξεύθηκε το προηγούμενο δεκαήμερο στα 32,60 δολάρια το βαρέλι, εξέλιξη που προβλημάτισε τους οικονομολόγους για τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v