Πιέσεις για brent από φήμες για αύξηση παραγωγής

Σημαντική υποχώρηση εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των δηλώσεων που έκανε το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ στις οποίες άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής εκ μέρους του ΟΠΕΚ. Ανοδικά ο χρυσός.

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των δηλώσεων που κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έκανε ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου αν οι τιμές διατηρηθούν υψηλότερα των 28 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΟΙ δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την κοινοποίηση της απόφασης του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως και λίγες ημέρες πριν την έναρξη ισχύος των μέτρων αυτών.

Αυτή την ώρα, η τιμή του brent διαμορφώνεται στα 28,74 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ αυτή του Nymex στα 30,50 δολ.

Αντίθετη πορεία ακολουθεί ο χρυσός, η τιμή το οποίου ανακάμπτει από την υποχώρηση που σημείωσε την Παρασκευή, έως τα 366 δολ. ανά ουγκιά. Αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 374,5 δολ.

Η ανάκαμψη της τιμής του μετάλλου θεωρείται ”εύθραυστη”, καθώς οι ενδείξεις που έρχονται από την αμερικανική οικονομία είναι θετικές και υπονοούν άνοδο για δολάριο και μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v