Ανοδικά οι τιμές brent και χρυσού

Αντίρροπες επιδράσεις είχαν στις τιμές του πετρελαίου τα εβδομαδιαία στοιχεία των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ. Η υποχώρηση του συνόλου των αποθεμάτων τονώνει την τιμή του brent, ενώ η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης πιέζει το Nymex.

Ανοδο σημειώνουν οι spot τιμές του πετρελαίου, λόγω των ανακοινώσεων των εβδομαδιαίων στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα περιορίστηκαν. Αυτή την ώρα, κάθε βαρέλι brent αγοράζεται στην τιμή των 29,68 δολ./ βαρέλι.

Πτωτικά κινείται αντίθετα η τιμή του Nymex, στα 30 δολ. ανά βαρέλι, καθώς τα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης ανακοινώθηκαν αυξημένα. Πτωτικά κινείται και η τιμή των futures του brent, στα 28,33 δολ. ανά βαρέλι

Ανοδικά κινείται και η τιμή του χρυσού, καθώς παρατηρούνται αγορές από πλευράς θεσμικών επενδυτών. Όπως επισημαίνουν αναλυτές της UBS, κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, το πολύτιμο μέταλλο έχει αυξήσει την αξία του κατά περίπου 10 δολ.

Άλλος παράγοντας που προκαλεί τις ανοδικές τάσεις στην τιμή του χρυσού αποτελεί η αποδυνάμωση του δολαρίου, χωρίς ωστόσο να εκτιμάται ότι το γεγονός αυτό βαραίνει ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση.

Πριν από λίγο, κάθε ουγκιά χρυσού κόστιζε 380,1 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v