Ανησυχίες για τις προμήθειες πιέζουν το πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι πετρελαϊκές τιμές για 10η συνεδρίαση στη διάρκεια των 11 τελευταίων, εν μέσω κερδοσκοπικών φημολογιών ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ θα οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Χαμηλότερα διαμορφώνονται οι πετρελαϊκές τιμές, τόσο σε Λονδίνο όσο και σε Νέα Υόρκη, εν μέσω ανησυχιών ότι η αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ θα οδηγήσει στην αντίστοιχη άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚ αυξάνει την παραγωγή αυτό το μήνα, για τρίτη συνεχόμενη φορά, καθώς η παραγωγή στο Ιράκ αρχίζει να ανακάμπτει, σύμφωνα με την αναλυτική εταιρία του κλάδου, PetroLogistics.

Εξάλλου, παρατηρητές του κλάδου αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια απεργία ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να ανακόψει την μεταφορά προμηθειών, οπότε αυτές θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο Brent υποχωρεί περί το 0,98% στα 28,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη το Nymex σημειώνει πτώση 1,19% στα 29,78 δολάρια ανά βαρέλι.

Πτωτικά κινείται και η τιμή του χρυσού κατά 0,27% στα 387,75 δολάρια την ουγκιά, καθώς το δολάριο κερδίζει έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v